Viimeiset varalaatikot vaihdettu isompiin

torstai 21. kesäkuuta 2012

Näihin asti olen kasvatellut maaliskuun alkupuolella taimelle tulleita unkarilaisia annuumeja neljä samassa litran jäätelörasiassa. Ei ollut tilaa isommille ruukuille. Nyt kun tomaatit ovat ulkona ja osa taimista jaettu tutuille, oli viimeisten ruukunvaihtojen aika.
Kaikissa on jo satoaika aluillaan ja ne ovat noin puolen metrin korkuisia kuten Kalocsai (C. annuum) tässä. Tukikepin laitoin ihan kaiken varalta, vaikka kyllä tuo itsekin pystyssä pysyi. Kalocsalaiselle gulassipaprikalle on tyypillistä, että raakileet kasvavat pystyasennossa kunnes isona kellahtavat alas. Samalla tavalla kasvaa Beaver Dam, mutta paljon ripeämpään tahtiin. Muutama päivä sitten kuvaamani pikku raakile on jo ronskin kokoinen chili.

Tämäkin taimi sai kerralla kolmikymmenkertaisen multatilan juurilleen, eivätkä ne edes olleet pahasti sykkyrällä vielä. Nämä ovat ihmeen sopeutuvaisia kasveja.

Kalocsain kukka on tyypillinen annuumin valkoinen kukka ja voisi edustaa myös noita seuraavia aivan hyvin.
                  
 
Näillä unkarilaisilla annuumeilla taas raakileet kääntyvät suoraan alas. Vasemmalla Macska piros, punainen "kissapaprika", oikealla Hegyes csipös, rotevampikasvuinen, jonka ison ykköstaimen vein ulos chiliaitaan ja tämä pieni sai jäädä parvekkeelle.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.