Aamulla kuulin radiosta, Ylen Ykköseltä tietysti, pienen pätkän (alle 10 minuuttia) Philip Glassin viulukonserttoa. Aivan loistavaa, minimalistista, hiljentävää musiikkia. Mestarillinen viulisti Gidon Kremer joutui pidättelemään 1600-luvulta peräisin olevaa viuluaan ja omaa virtuositeettiaan soittaessaan Glassin erittäin simppeliltä kuulostavia ja äärimmäisyyteen toistuvia kuvioita, mutta minut se vei mukanaan. Glassin vanhempia levyjä on hyllyssä, mutta ei tätä. Halusin sen heti kaikki mulle nyt tyyliin.
Googleen siis etsimään radiosta kuulemieni vihjeiden perusteella. Parin ostetun mainosrivin jälkeen löysin etsimäni Amazonin levykaupasta. Se, mitä sitten seurasi, sai minut hämmästymään. Ainakin 2 sivua Googlen hakutuloksia sisälsi torrent- ja mp3-sanoja ja samaa musiikkia tarjottiin imuroitavaksi ilmaiseksi netistä vaikka miten monesta paikasta.
Nettipoliisi hoi!
Eikös tämä nyt ole vähintäänkin rikokseen yllyttämistä, Glassin ja Kremerin hengentuotteen varastamista. Ketä tästä pitäisi syyttää? Toisten omaisuuden jakamista harrastavat sivustot pitäisi saada vastuuseen, mutta eikö myös niiden yhteystietoja auliisti tarjoava Google ole syyllinen?
Sitä paitsi. En minä mitään mp3-tiedostoa tarvitse. Tuollaisen musiikin pitää soida mahdollisimman täyteläisenä. Ellei levyä paikkakunnan musiikkikaupasta löydy, pitänee turvautua nettimyymälään. Kirjastostakin tuo löytyisi lyhyellä varausajalla.
2 kommenttia:
Philip Glassilta en tiedä muuta kuin Koyaanisqatsin taustamusiikin, mutta se soikin mielessä harva se päivä.
Useinhan se taitaa mennä niin, että ensin kuunnellaan musiikkia ilmaiseksi ja ostetaan sitten. Ei tietysti aina, mutta jos ilmaisia latauksia tulee tuhat niin kahdeksankymmentä heistä ostaa levyn. Ilman ilmaiskuuntelua kuuntelukertoja tulisi vähemmän, mutta niin tulisi levymyyntiäkin. http://www.itviikko.fi/talous/2009/11/03/piraatit-ostavat-ahkerasti-musiikkia/200923048/7
Mitä tulee varastamiseen, niin enempää en voisi olla kanssasi eri mieltä. Chilifoorumilla keskustellaan siitä, tuleeko siemenketjukirjeet hyväksyä vai ei. Syöhän ketjukirjeily kaupallisten toimijoiden bisnestä.
Jos piratismi on varastamista, niin sitä on myös siemenketjukirjeet, siementen vaihdot ja myös siementen lahjoitukset. Ainakaan minä en osaa tehdä eroa näiden toimintojen välillä.
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.