Chilit sisään!

keskiviikko 30. syyskuuta 2009


Viime yönä jo kävi nollassa, mutta seuraaviksi neljäksi yöksi on luvattu oikein pakkasia. Kovin vähän tapahtui ulkona oleskelleissa rocotoissa syyskuun aikana, joten päätin kantaa ne nyt sisään tilapäissäilytykseen ikkunalliseen varastohuoneeseen. Valoa siellä on kovin vähän, mutta jospa pelkkä lämpö riittäisi kypsyttämään vielä vihreät chilit.
Rocotoämpäreistä ehdin ulkona saada vain 4 kypsää Rocoto Peru Cuscoa ja 2 Rocoto Peru Punoa. Isoja raakileita on vaikka kuinka kummassakin. Tämä kuva on syyskuun alkupuolelta, mutta kertonee jotakin Cuscon sadon määrästä.

Ruukussa ulkona majailleet Aji Cristal ja Inca Red Drop pääsivät myös sisään. Kummassakin toukokuussa alkanut sato jatkui, mutta keräsin isoimmat chilit pois ja leikkasin oksia matalammaksi. Kaivoin Aji Indianin maasta, joka oli rutikuivaa siinä kohdin. Katkoin ja pöllyttelin juuria jotta sain ne mahtumaan 13 cm ruukkuun, korjasin sadon, leikkasin kasvin noin 20 cm korkuiseksi ja kastelin uuden mullan. Muutama lehti, raakile ja kukkanuppu siihen jäi.

Parvekkeelta siirsin sisään ikkunalaudalle kypsymään supertulisen Bhut Jolokian. Ajatus olisi saada siitä itäviä siemeniä, eikä siihen sovi pakkaset, vaikka kasvi muuten nitä kestäisikin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.