Ei selvitty myrskystä ilman tuhoja

lauantai 5. syyskuuta 2009

Eilen jo tuuli kovaa, mutta yöllä oli tapahtunut kauheita:
Amppelia parvekkeen ulkoseinällä kannatellut rautalanka oli hankaantunut poikki ja chili putosi kolmisen metriä. Ruukussa on ammottava reikä. Siitä näkee, että ruukku on aivan täynnä juuria.

Itse Omnicolor ei ollut paljonkaan vahingoittunut. Muutaman oksan pää oli katkennut, mutta kasvi näyttää selvinneen hyvin.
Paksummissa oksissa en havainnut murtumia ja suurin osa chileistäkin oli pysynyt kiinni kovassa tömähdyksessä. Sitkeitä sissejä, kuten monesti ennenkin on todettu.
Kun kaikkialle levinnyt multa on suihkuteltu pois, Omnicolor loistaa ja uhkuu elinvoimaa. Pitää vain löytää jostakin uusi ruukku.

Lisäys iltapäivällä:
Maasta kerätyillä keltaisilla ja oransseilla chileillä maustin possun sisäfileen mahdollisimman yksinkertaisesti: Pannulle paistossa irronneeseen nesteeseen lisäsin chilit renkaiksi leikattuna ja pikku purkillisen ruokakermaa. Nam Nam! Omnicolor keräsi runsaasti lisäpisteitä tänään.

1 kommenttia:

ChiliSiili kirjoitti...

Yllättävän sitkeä kaveri ollut, jos selvinnyt tuollaisesta riepotuksesta. Kiitos ruokavinkistä ja ideasta mitä voisi laittaa amppeliin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.