Koristechili Rainforest Trifoliage

maanantai 28. syyskuuta 2009


Trifoliage on nimensä mukaisesti monivärinen lehdiltään. Sain sen viime talvena yllätyslahjana amerikkalaiselta siemenkaupalta muita chilin siemeniä tilatessani. Ensimmäinen kylvö epäonnistui ja taimet kuolivat ilmeisesti kylmyyteen. Laitoin uuden erän kasvamaan toukokuussa ja nyt voidaan maistella ensimmäistä kypsää. Ihan terävältä chililtä tuo maistuu. Ei sitä nyt erinomaisen hedelmäiseksi aromiksi kannata kehua, mutta kyllä tuo mausteena toimii. Ei ole kitkerä, kuten jotkut koristechilit.Raakileet olivat tummia ja violetteja, mutta punaiseksi tuo kypsyy, kuten useimmat chilit. Sen kukat ovat erilaisia violetteja, raidallisia tai yksivärisiä. Muuntelua tapahtuu, kuten lehdissäkin. Vanhemmissa lehdissä voi olla jopa sininen sävy tai violetteja osia.

6 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Käynis kasvi tuo on :) varsinkin lehtien väritys poikkeaa mukavasti muista chileistä :)

Papereeka88

Ladoga kirjoitti...

Näyttääpä ihan identtiseltä kasvilta kuin oma variegatani.

ladoga kirjoitti...

http://www.saunalahti.fi/ladoga/kuvat/kasvit/variegata_1.jpg

hmm... näin uudestaan katsottuna sinun kasvissasi on kyllä violetit varret kun taas minulla vihreät. Valosta tuo varmaan kuitenkin johtuu. Eihän ne antosyaniinia huvikseen tuota.

Chilivaari kirjoitti...

On tämä Variegatalle hyvin läheistä sukua. Saattaa kuitenkin olla eri risteytys, kun niille on annettu eri nimi.

Rainforest Trifoliagessa olen havainnut muuntelua myös yksilöiden välillä. Minulla on niitä kaksi ja toinen on melkein valkolehtinen, toisessa on enemmän vihreää. Miten muuten kasvi yhteyttää, jos sen lehdissä ei ole vihreää?

Anonyymi kirjoitti...

minulla on koristechili,palkot ovat keltaisia.lehdet mustuu,mitä tehdä?

Chilivaari kirjoitti...

Se ei taida olla tämä Trifoliage?
Mustuvat lehdet ovat jopa ominaisia muutamille koristelajikkeille. Sitä pidetään kauniina. Jos lehdet muuten näyttävät terveiltä, ei hätää. Keltapalkoista ja tummalehtistä lajiketta ei nyt juuri tule mieleen, mutta varmaan sellaisiakin on,

Toisaalta tähän aikaan vuodesta voisi mustumista (tai kellastumista) tapahtua ihan syksyn pimeyden vuoksi.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.