Baccatumit talvehtivat hyvin

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Aji Bonito (C. baccatum) on yksi monista viimekesäisistä maukkaista chileistäni, joita otin sisään syksyllä putsaamalla juuret ja tunkemalla ne pienempään ruukkuun talven ajaksi. Lisääntyneellä valolla voi olla osuutta asiaan, mutta tästä talvesta selviytyivät kaikki baccatumit, jotka olin aikonut säästää. Omnicolor kuivui jo syksyllä, kun pidin sitä liian kauan ulkona kylmässä.

Bonito on melko rento oksistoltaan ja selvästikin viihtyisi parhaiten amppelissa. Aji Quitunquito on jo sellaisessa ja aloittaa taas raakileiden kasvattelun. Näissä ja Aji Cristalissa oli pieni satokausi jo tammikuun lopulla, kun lopettelin valotestiäni, vaikka ne olivat aika tavalla sivussa valoista. Testin jälkeen nuo pääsivät vähän parempiin asemiin ja aurinkokin jo auttaa.

Aji Boniton latvus 6.4.
Bonito  on kasvatellut tuollaisia jo jonkun viikon. Muilla baccoilla uusi satokausi on vasta alkamassa paitsi tietysti testikasvi Inca Red Dropilla, jolla se lopetettiin helmikuulla sadonkorjuuseen ja rajuun typistykseen. Aji Chanca on nyt kasvussa kakkosena, Chilean Green ja Aji Cristal ovat tasoissa pienin raakilein. Vain Puca Uchu on pysynyt pienempänä, mutta sekin johtuu valoista sivussa olosta ja ahkerasta pisimpien versojen leikkaamisesta. Nuppuihin on ehtinyt sekin. Näistä suurin osa päätyy varmaan kesäksi ulos, niin hyvässä kunnossa ne jo ovat, vaikkakin pienissä ruukuissa. Ei nuo nyt sentään taimiruukkuja ole näillä talvehtivilla, vaan kooltaan joko 1,6 tai 3 litraa. Kesäksi saavat isommat tai pääsevät suoraan kukkapenkkiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.