Perheen pienimmät

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Toisten chilikuvia katsellessa tulee helposti olo, että omat kasvatukset ovat pahasti muista jäljessä. Ihmisethän kertovat mieluummin hyvin onnistuneista tapauksista ja unohtavat takarivin rääpäleet.

Tehdään nyt kierros pienimpien parissa. Tavoistani poiketen näistä kuvista ei aukene isompia, kun näistäkin saa selvän. Kaikki nuo unkarilaiset annuumit laitoin itämään 1.3. Kuvista näkee selvästi, miksi lasken chilieni iän sirkkalehtien ilmestymisestä eikä itämään laittamisesta.

Alma Paprikan taimet ovat vasta viikon vanhoja. Niiden itäminen kesti kolme viikkoa.

Cseresznye Paprika on ollut pinnalla kaksi viikkoa.

Beaver Dam ja Hegyes Csipös itivät kuudessa päivässä ja ovat nyt yli kolmiviikkoisia. Samaa kokoa ovat myös Kalocsai ja Macskapiros.

Cajamarca (C. chinense). Nämä taimet ovat jo viisiviikkoisia. Niitä idättelin vähän aikaisemmin, kun tarkoitus oli valmistautua Tammelantorin chilipäiviin vappuviikolla. Nyt toriaikaa on siirretty kuukaudella ja ongelmaksi saattaa muodostua turhan isoksi kasvu, ellen löydä noille viileämpää paikkaa. Näitä kymmensenttisiä ruukkuja en viitsisi enää vaihtaa isompiin.


5 kommenttia:

91 kirjoitti...

Olen hommannut lähiaikoina kasvilampun kyseessä on pienitehoinen 15 w kasvilamppu verrattuna loisteputkiin joita chiliharrastajat tuntuvat suosivat. Mutta ongelmana tuntuu olevan se että kasvit jotka ovat oleet lampun alla kuivattavat nyt lehtiään. Kyseessä ovat tosiaan tomaatien ja caspium anuum suvun paprikan taimet. Kasvit kyllä tuntuvat muuten terveiltä mutta osa niistä on tosiaan kuivattanut lehtiään erityisesti ne jotka ovat olleet suoraan lampun alla. Oletko huomannut että joku tietty valonspekrti altistaisi kasvien erityisesti taimien lehdet kuivumiselle. kastelun puuteen en usko olevan syynä koska silloin koko taimi olisi todennäköisesti kuivunut. Lamppuu ei tuota kovinpaljon lämpöä joten sen ei pitäisi aiheuttaa kuivumista. lisäksi lampun alla olleiden taimien lehdet näyttävät hieman tummemmilta verrattuna muihin taimiin.

Chilivaari kirjoitti...

Ultraviolettia valoa noissa on tavallista enemmän ja UV on juuri se osa, joka polttaa keväisin ihmisten chilintaimet, kun ne vie sisäkasvatuksesta suoraan aurinkoon.

Kasvit yleensä tottuvat UV-säteilyyn ja voi olla, että sinulla on ulos vienti pienempi ongelma tuon jälkeen. UV:tä on monessa energiansäästölampussakin ja halvoissa loisteputkissa, mutta ei sitä tiedä, kun sitä ei kerrota, eikä sitä näe. Suomessa se lisääntyy auringonvalossa vasta toukokuussa sellaisiin mittoihin, että siitä varoitetaan ihmisiäkin.

Lillen kirjoitti...

Täten saat "Inspiroiva puutarhablogi"-tunnustuksen.


... sinun tuskin tarvitsee vastata noihin kolmeen kysymykseen uudestaan ;).

Perustelut valinnastani blogissani.

-Lillen

Toni.A kirjoitti...

Täten saat "Inspiroiva puutarhablogi"-tunnustuksen. Blogisi on kaikkein luetuin ja tietoa täynnä. Ilo löytää ammentavaa tietoa blogistasi, kuten tuolta foorumiltakin. Kiitos!

Chilivaari kirjoitti...

Kiitos pojat.
Vastaukset kysymyksiin löytyvät tuolta aprillipäivän postauksesta.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.