Annuumit itävät vauhdilla

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Maaliskuun alussa idätyslautalle laitetut annuumin siemenet itävät nopeasti. Ylärivin espanjalainen Pimiento de Padron on nostanut kaikki kuusi siementään sirkkalehdille ja melkein samanlaisessa vauhdissa on uusi intialainen Goan kolmannella rivillä. Perusintialainen annuum Pusa Jwala vasta työntää muutamia ituja esiin. Laitoin sittenkin pari meksikolaista, vaikka en erityinen meksikolaisen ruoan ystävä olekaan. Siemenet ovat muutaman vuoden takaa, joten niitä piti testata. Ancho Giganteassa on vasta yksi itu, mutta porukan suurimmat siemenet, Mulatot eivät ole reagoineet vielä mitenkään kosteuteen.

2 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Minulla on elämäni ekat paprikat idätetty. Tämä sinun chilisivustosi iski minuun tarpeen kokeilla chilin kasvatusta. Ehkä kuitenkin malta odottaa, että saan kesällä kasvihuoneeni eli Kasvulan.
Sinulla on hyvät ja havainnolliset ohjeet.

Chilivaari kirjoitti...

Laita vain niitä chilejäkin itämään. Nehän kasvavat vaikka ikkunalla tai parvekkeella, jos Kasvula viivästyy.

Chilit ovat helppoja. Paprikan viljelyssä olen epäonnistunut, chileillä kaikki sujuu. Sitä paitsi ei ole oikein järkevää (mikäpä puutarhahommissa olisi?) kasvattaa itse paprikoita, joita saa kaupasta alle euron kilo niihin aikoihin kuin omatkin valmistuvat. No onhan ne tietysti myrkyttömiä ja maukkaampia ne omat. Chilejä ei kaupasta saa sellaisia lajikkeita kuin minä kasvatan, ei mihinkään hintaan.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.