Vielä on tilaa kissallekin

torstai 3. maaliskuuta 2011

Olohuoneen ikkuna maaliskuun alussa on vielä suhteellisen tyhjä. Lasihyllyllä majailevat 3 rocotoa, muutama chinense ja baccatumeja oikea laita täynnä. Ikkunalaudalle mahtuu vielä parikin idätysastiaa ja edelleen tunnistamaton Rocoto M2. Vasemmassa laidassa näkyy muutama pikkutaimien ruukku, mutta suurin osa niistä on verhon takana ESL:n valossa. Ne pääsevät kohta lasihyllylle ja sieltä suurimmat alas, kun latvat alkavat hipoa loisteputkia. Silloin kissa menettää makuupaikkansa, missä se samalla on voinut vaania lintuja.
Varsinainen päivän aihe on oikean reunan Aji Panca. Ne ovat siinä kasvaneet koko kesän, kun tein koeidätyksen nähdäkseni, ovatko pussin kaikki siemenet samaa lajiketta. Myyjällä oli nimilappu vaihtunut, chinensejä ovat eikä luvattuja baccoja. Nuo Pancat olivat vuoden pimeimpään aikaan kukkimisiässä, mutta eihän siitä silloin mitään tullut. Nyt, kun aurinkoa on ollut useina päivinä, tulosta on syntynyt.

Tuolla latvatupsun seassa majailee muutamia raakileita ja kukkiakin on, tosin hillitysti. Ruukut ovat aivan liian pieniä. Tarkoitus olikin vain todeta lajike oikeaksi ja se on tehty. Leikkelin pari viikkoa sitten tuolta latvasta ohi valon kasvavia oksia pois saunavihdan verran. Kun olin tunkemassa niitä roskiin, vaimo äkkäsi siinä hienon kukkapuskan ja sijoitti ne maljakkoon. Nyt siellä on juuria ja ne viheriöivät edelleen hienosti. Vaihtamalla nämä pistokkaaseen saisi tuon kaljun rungon eliminoitua, mutta eihän sitä malta, kun tuota satoakin on kasvamassa. Mahtuvat ne tuossa olemaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistäköhän olet tuon lasihyllyn hommannut ja mihin hintaan? Kuinka se on kiinnitetty ikkunaan ja onko pysyvä ratkaisu vai voiko sen ottaa poies?

Itsekkin nimittäin olen uumoillut moista ratkaisua vuokrayksiööni chilien paikaksi :)

Chilivaari kirjoitti...

Hyllyn historia selviää Chilifoorumin päiväkirjastani -08: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4107.msg40132#msg40132

Se on siis irrotettava ja nostettavissa tai laskettavissa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.