Ruukunvaihdon aika?

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kun chili alkaa roikuttaa lehtiään velttona heti vähänkin aurinkoa saatuaan, on selvää, että juurilla ei mene kovin hyvin. Tämä yllätyssiemenistä kasvanut Rocoto M2 kasvaa jo kolmatta vuottaan samassa 1,5 litran ruukussa. Sen juurelle pesiytyi viime kesänä ulkona joku rikkaruoho, jota aluksi luulin salviaksi. Ei se ollut, mutta kasvattelemme sitä nyt eri ruukussa.

En tuolle rocotolle isompaa ruukkua nytkään tarjonnut. Vanha multa oli painunut, joten lisäsin pohjalle pari senttiä tuoretta multaa, vähän kalkkia ja kanankakkaa. Veistelin myös suurimpia juurikasautumia pois, jolloin sivuillekin mahtui vähän lisää multaa.
Tämä uskollinen ikkunalaudan koristus kukkii nytkin runsaasti ja merkkejä tulevasta sadosta on näkyvissä.

5 kommenttia:

MightyMax kirjoitti...

itsellä myöskin eilen iltapäiväauringossa kaikki jalapenot alkoivat riiputtaa lehtiään. olisiko tämä korkea uv-pitoisuus auringossa siihen syynä? laitoin ½tunniksi hivenen estoa noille nuukahtaneille chileille ja hetken päästä chilit oli normaalina taas.

Chilivaari kirjoitti...

UV-säteilyä ei tule lasin läpi sisään asti mainittavina pitoisuuksina. Jalapeñot nyt ovat sellaisia, "rättilehtisiä" jotkut sanovat. Ne roikkuvat herkästi ja tarttuvat joka paikkaan.

Räyhis kirjoitti...

Nyt kun valo on lisääntynyt, riiputtaa habanero herkemmin lehtiään. Samassa mullassa ollut n.15kk, uskallanko mullata isompaan ruukkuun kun kasvissa on toistakymmentä raakaa hedelmää?

Chilivaari kirjoitti...

Helpoin tapaus on se, jossa voit nostaa koko multapaakun isompaan ruukkuun ja pohjalle + sivuille mahtuu vielä uutta multaa. Siinähän ei kasvi juuri hätkähdä. Jos juuria pitää katkoa paljon, sopeutuminen kestää jonkin aikaa.

Minun kokemukseni on, että raakileet pysyvät, jos ne ovat sormenpään kokoisia. Muutaman millimetrin kokoiset voivat putoilla pois. Kukinta voi hetkeksi keskeytyä.

Räyhis kirjoitti...

Tällä haballa on ollut paha tapa tehdä sellaisia puolukan kokoisia hedelmiä, niitä näyttää taas olevan enemmän kuin tarpeeksi.

Taidan mullata nyt viikonloppuna kun yksi TODELLA ISO altakasteluruukku vielä kellarista löytyy, jos ottaa nokkiinsa niin ei voi mitään. Onneksi pakasteessa on vielä viime kesän haboja!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.