Jatketaan paljastuksia

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Tuossa sitten verhon takainen "lastentarha".
Taimiruukuissa yhteisessä kaukalossa 50W/5000K lampun alla on erilaisia baccatumeja sekä viimeinen chinense-idätykseni Zavory eturivissä. Ne kasvavat vaihtelevaa vauhtia, eri lajikkeita kun ovat. Vain takarivissä keskellä Aji Bonito kärsii jostakin ja on vaivaisen oloinen. Muut kyllä ehtivät kasvaa, kun ikkunalla pitäisi viihtyä vielä pari kuukautta alle puolen metrin mittaisena. Muuten iskevät sakset ja loppuu tila.

Annuumit vasta laitoin itämään.

2 kommenttia:

Happara kirjoitti...

Annuumien itämisestä puheen ollen onkos chilivaarille tullut vastaan useinkin tilanne (linkki ^), jossa taimi ei teekään itselleen "kypärää" vaan kuorestaan lannevaatteen? :)

Itselläni jostain syystä yksi Espanola päätti tosiaan kasvaa siemenkuoren läpi ja hieman vaikuttaisi, että toinenkin saman erän taimi aikoisi toimia samalla tavoin. Ajattelin, että kasvi puristaisi jossain vaiheessa siemenen kuoret varrestaan, vaan tuntuu kestävän. Toisaalta hankala ainakaan onnettomalla hienomotoriikalla tuota avittaakaan... Ehkä joku paikallinen kosteuskääre ympärille pehmittämään kuorta?

Chilivaari kirjoitti...

Enpä muista tuollaista olleen. Aina ne on kuoristaan vapautuneet. Kuivassa ja lämpimässä ne jäävät usein sirkkalehtien päälle pitkäksi aikaa.

Luulisi kasvavan rungon halkaisevan siemenen, mutta kosteus voisi todella auttaa, kunhan sen saa pysymään. Ei sitä koko ajan voi suihkutellakaan. Terävällä kynsisaksien kärjellä voisi kuvitella yrittäväni lohkaista siemenestä palan, mutta voihan siinä varsikin mennä. Kostea se pitäisi olla silloinkin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.