Cajamarcat kukkivat joukolla

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Komea latvus on tuossa normaalilannoitetussa Cajamarcassakin, vaikka lumisateisena päivänä ei karvaisuus oikein tule esiin. Nyt nuo molemmat kukkivat. Varastolannoitettu avasi kukkansa vajaan viikon aikaisemmin ja se on n. 40 cm korkea, kun tämä on 30 cm. Maitopurkissa majailevat kumpainenkin. Kokoero on pysynyt, mutta väri palautui tähänkin, kun annoin muutaman kerran Puutarhan Kesää.

Seuraava jännityskohde voisi olla, kummassa pysyvät raakileet, mutta voi käydä niinkin, että ei kummassakaan ennen kuin saavat lisää multaa. Kukat ovat muuten vähän erilaisia kuin viimekesäisessä, joka nyt talvehtii hyvin tuolla kellarikerroksessa, kukkii ja joku hedelmäkin kehittyy. Taitavat olla hieman eri sukuhaaraa.
Erilaiset kukat, vasemmalla englantilaisista, oikealla kotimaisista siemenistä. Fataliin kuvista päätellen myös hedelmät ovat hieman erilaisia muodoltaan kuin minun viimesyksyiseni. Väritys sentään on sama. Näiden tulisuudesta on myös netissä ollut sangen vaihtelevaa tietoa. Pitäisiköhän nuo risteyttää keskenään?

Lisäys 16.3.
"Seuraava jännityskohde voisi olla, kummassa pysyvät raakileet.."
Eipä siitä kummempaa kisaa syntynytkään. KananP:llä lannoitettu ja valojen alta häädetty alkoi jo kasvattaa ensimmäistä raakilettaan. Näyttää siis tässä vaiheessa vahvasti siltä, että noin vaaksan korkea, toista kuukauttaan kasvava chinense selvästi hyötyy varastolannoituksesta. Lannoituksesta on nyt puolitoista kuukautta ja nuo Cajamarcat täyttävät 3 kk ensi viikolla.
Lisäys 18.3.
Pari päivää myöhemmin myös Puutarhan Kesällä lannoitetussa on raakileita, eli puntit ovat aika tasan. Molemmat ovat tukevia puita, tumman vihreät terveet lehdet, paljon kukkia ja kasvavia raakileita. Kanankakkaa saanut on isompi, sekä korkeampi että leveämpi ja sen lehdet ovat isompia, mutta hyvältä näyttävät kumpainenkin. Vuodenajan huomioon ottaen voisin pitää pienempää parempana. Kesään mennessä se kyllä ehtii kasvaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.